Запіканка з макаронами — чудовий спосіб урізноманітнити щоденний раціон. Її можна готувати з уже відварених або сирих макаронів. Якщо в холодильнику залишилася вчорашня вермішель, вона також підійде для створення обіду або вечері. Покрокові прості рецепти дозволяють приготувати цю страву навіть новачку.
Смачні запіканки з макаронами на обід
Щоб приготувати смачну запіканку, знадобиться всього 40–60 хвилин — залежно від обраного рецепту. При цьому відварити макарони і змішати всі інгредієнти можна за 10–15 хвилин, а поки вони запікаються в духовці, можна зайнятися іншими домашніми справами. Прості рецепти запіканки з макаронами:
- З твердим сиром. Змішати в глибокій мисці 400 г відвареної вермішелі, 3 яйця, 250 г тертого твердого сиру, 200 г сметани, 20 г вершків. Сіль, перець і спеції — за смаком. Форму для запікання змастити рослинною олією і викласти суміш. Щоб запіканка не прилипла, можна насипати на дно тонкий шар панірувальних сухарів. Випікати 30 хвилин при температурі 180 градусів.
- З куркою. Грудку промити, порізати кубиками, посолити, додати спеції. Сирі макарони (250 г) викласти у попередньо змащену рослинною олією посудину для запікання, зверху розкласти м'ясо і нарізані томати. У невеликій мисці розвести 150 г сметани кількома ложками води, залити у форму. Посипати натертим твердим сиром, накрити фольгою і відправити в духовку. Випікати 25 хвилин при температурі 190 градусів, після чого зняти фольгу і залишити ще на 5 хвилин.
- З м'ясним фаршем. Відварити 250 г спагеті, відкинути на друшляк, промити холодною водою. Поки готуються макарони, очистити одну цибулину середнього розміру, дрібно нарізати та обсмажити на сковороді до золотистого кольору. Додати 500 г фаршу (підходить свинячий, яловичий або курячий). Підсмажити на невеликому вогні 5 хвилин. На дно змащеного маслом деко викласти спагеті, наступним шаром — фарш із цибулею. У невеликій мисці збити 3 яйця, додати сіль, спеції та молоко. Залити суміш у посудину для запікання і зверху посипати твердим тертим сиром. Відправити в духовку на 30 хвилин. Випікати при температурі 190–200 градусів.
Страви виходять смачними, сподобаються дорослим і дітям.
Солодка запіканка з макаронами
З макаронів можна приготувати запіканку, яка підійде як десерт до чаю і стане чудовим варіантом сніданку. Для цього знадобляться:
- 300 г вермішелі;
- 200 г молока;
- 4 яйця;
- цукор;
- вершкове масло;
- сухофрукти (курага, чорнослив, родзинки).
Відварити макарони до готовності. Їх та інші інгредієнти можна купити в магазині МАУДАУ. У мисці збити яйця і цукор, потім додати молоко. Змастити деко вершковим маслом. Вермішель змішати з сухофруктами, викласти у форму, залити молочною сумішшю. Випікати 25 хвилин при температурі 180 градусів. Ці рецепти не вимагають багато часу та коштів. Тіште близьких і друзів смачними та корисними стравами!