Холодний апельсиновий сік чудово підходить як освіжаючий напій спекотного літа. При цьому ті, хто хочуть спробувати дещо міцніше, можуть зробити алкогольний мікс з цитрусовими нотками, що бадьорять. Для наших читачів ми підготували кілька рецептів популярних у всьому світі коктейлів, у яких знайдено оптимальне поєднання алкогольних і безалкогольних інгредієнтів. Приготувати їх зможе кожен у себе вдома або просто на пляжі. За можливості рекомендуємо використовувати свіжовичавлений сік («фреш»), попередньо проціджений через ситечко. На сайті maudau.com.ua можна замовити сік апельсина, не виходячи з дому.

Image

Campari Orange

Простий коктейль із двома інгредієнтами і тонізувальним ефектом. В Італії мікс прийнято називати Garibaldi на честь місцевої історичної особистості. У купажі чітко домінують цитрусові відтінки. Інгредієнти для приготування:

  1. апельсиновий сік (свіжовичавлений) - 150 мл;
  2. біттер (гіркий вермут) Campari - 50 мл;
  3. лід колотий.

Рецептура: наповнюємо охолоджений «хайбол» льодом на 50%, потім наливаємо сік і біттер. Ретельно перемішуємо протягом 15-20 секунд. Для посилення цитрусового аромату деякі бармени розчавлюють над келихом апельсинову цедру, яка виділяє ефірні олії. Для ефектної подачі можна прикрасити часточкою апельсина або лайма.

Jagermonster

Оригінальний мікс зі збалансованим поєднанням лікеру та гранатового сиропу. Напій вирізняється запашним букетом лугових трав і легкою цитрусовою «кислинкою». Інгредієнти для приготування:

  1. апельсиновий сік - 150 мл;
  2. лікер Jagermeister («Егермейстер») - 30 мл;
  3. гранатовий сироп Grenadine («Гренадин») - 20 мл;
  4. лід у кубиках.

Рецептура: наповнюємо широкий келих льодом наполовину, додаємо лікер, сироп і сік. Ретельно перемішуємо ложкою приблизно півхвилини. Якщо збільшити дозування гранатового сиропу, можна знизити міцність і зробити коктейль солодшим. Прикрашати «егермонстра» рекомендується часточкою грейпфрута.

Planter’s Punch («Пунш Плантатора»)

Згідно з легендою цей екзотичний рецепт винайшов власник плантації цитрусових з Ямайки. Стверджується також, що регулярне вживання цього міцного коктейлю дозволило збільшити продуктивність праці місцевих працівників. Алкогольні компоненти та сік для улюблених коктейлів можна придбати в маркеті важливих штук Маудау. Інгредієнти для приготування:

  1. ром ямайський темний - 45 мл;
  2. сік ананасовий - 35 мл;
  3. сік апельсиновий - 30 мл;
  4. сік лимонний - 20 мл;
  5. гранатовий сироп - 15 мл;
  6. біттер Angostura - 5-6 крапель;
  7. лід колотий.

Рецептура: наповнюємо шейкер льодом, заливаємо рідкі компоненти. Інтенсивно струшуємо протягом 20-25 секунд. Через барне ситечко переливаємо в охолоджений келих для подачі - «хайбол» або «рокс». На останньому етапі додаємо кілька крапель бітера для міцності. Подавати цей мікс досвідчені бармени радять із трубочкою.